Pompoen uit de oven voor 4 personen
Ingrediënten
1-3 pompoentjes (600 à 700 gr.)
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 gedroogde chilipeper, fijngehakt
1 eetlepel ketoembar (korianderpoeder)
scheut olijfolie (ca. 6 eetlepels)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verwijder de draden en pitten, de pompoen hoeft niet geschild te worden. In de schil zit extra vitamine en deze word zacht bij het koken. Snijd de pompoen in vrij grote blokken van ca. 3×3 cm.
Doe ze in een met wat olie ingevette braadslee of bakplaat.
Doe de knoflook, gedroogde chilipeper, ketoembar en zout en peper naar smaak in een vijzel. Stamp en wrijf dit goed door elkaar en voeg geleidelijk een flinke scheut olijfolie toe tot je een lekker smeuïg mengsel heb. Giet dit over de pompoen en hussel goed door elkaar. (Geen vijzel? Alles goed fijnhakken en mengen in een gewone kom.)
Schuif de braadslee in het midden van de oven en laat de pompoen in 30 minuten gaar en geurig roosteren. Schep tussentijds een of twee keer even om en prik erin met een vork: als ze zacht zijn, zijn ze klaar. Doe de pompoen over in een schaal en breng eventueel op smaak met wat zout.