frans bosmans, tuinder

frans bosmansOp 21 augustus 1961 ben ik geboren in Dommelen en woon nu al weer 30 jaar in Bergeijk. Ik ben getrouwd met Ingrid en we hebben vier kinderen. Twee jongens en twee meiden (tussen de 23 en 27 jaar), die inmiddels allemaal het huis hebben verlaten.

Ik werkte als activiteitenbegeleider in de zorg, vooral met dementerende cliënten.  Onze locatie was een soort van zorgboerderij, waar ik met de cliënten in de tuin en in de kas werkte. We zaaiden groenten in de kas die we later op het land planten. Na het oogsten van de groenten konden we er onze maaltijden mee koken en wat teveel was geoogst probeerden we te verkopen.

Door de bezuinigingen in de zorg is de zorgboerderij inmiddels gesloten. We hebben een nieuwe locatie gekregen voor de dagopvang van de cliënten, maar daar is helaas geen tuin bij en zijn we genoodzaakt om de hele tijd binnen te zitten.

Omdat binnen zitten niets voor mij is, ben ik inmiddels een kleinschalig hoveniersbedrijfje begonnen en werk ik een aantal uren als zelfstandig tuinman. Daarnaast ben ik ook op zoek gegaan naar een andere (parttime) baan en die heb ik gevonden bij Stadsakkers Eindhoven.

Een baan op mijn lijf geschreven,  een prima initiatief. Vooral de combinatie van het telen van groente voor de voedselbank en het werken met gemotiveerde vrijwilligers spreekt mij zeer aan.

De uitdaging voor mij is om wekelijks verse groenten te leveren aan de Voedselbank.

Verder heb ik nog een paar hobby’s onder andere( winter)kamperen, houten meubels maken, fietsen, wandelen …

Frans Bosmans