met wie

Met wie? Het korte antwoord is: met elkaar. Iedereen in Eindhoven kan meehelpen om voedsel te produceren voor de Voedselbank in de stad. De verschillende stadsakkers worden onderhouden door een kleine kernorganisatie die de kweekplannen opstelt, de grond ploegt en voorbewerkt en het zaaien, planten, kweken en het oogsten coördineert. Maar deze paar mensen kunnen lang niet alles zelf doen. Daarom roepen we jong en oud op om mee te helpen op onze stadsakkers. Dat kan natuurlijk met een financiële bijdrage, maar nog beter door zelf mee te werken.

  • Heb je zelf een volkstuin? Dan heb je genoeg kennis en ervaring om een aantal vrijwilligers te leren schoffelen en wieden.
  • Ga je naar de basisschool? Dan kun je in de klas een spreekbeurt houden over het kweken van groenten en samen met andere leerlingen een stukje akker onderhouden.
  • Kun je goed koken? Dan kun je met een aantal anderen een heerlijke maaltijd bereiden met groenten die we verbouwd hebben.
  • Werk je bij een woningbouwvereniging en heb je een stuk land braak liggen dat voorlopig niet wordt bebouwd? Zorg dan dat we er snel groenten op kunnen telen. Iedereen kan zo op zijn eigen manier een bijdrage leveren.

Heb je andere ideeën die ons doel dichterbij kunnen brengen? Neem dan snel contact op!

nl_NLDutch