Geschiedenis

Stadsakkers Eindhoven is ontstaan uit een initiatief van Dre Rennenberg, die samen met Hennie Kuijken en Jan Vogels in 2013 een stadsmoestuin is gestart in Tivoli, op braakliggende grond die beschikbaar werd gesteld door woningcorporatie St.Trudo. Deze locatie was tijdelijk, vanwege ontwikkelingsplannen van de woningcorporatie. In 2016 kregen we daarom een nieuwe locatie van St. Trudo op landgoed Eikenburg. 

Daarnaast zijn we in 2015 gestart met een tweede locatie aan de Castilielaan op Buurtschap* te Veld. Deze akker is vernoemd naar Hennie Kuijken, onze in 2019 zeer onverwacht overleden voorzitter en medeoprichter. Hij was een inspirator en drijvende kracht.

Onze organisatie

Stadsakkers Eindhoven is een vrijwilligersorganisatie die werkt met een vaste groep vrijwilligers, zonder winstoogmerk. We worden financieel én door vrijwillige hulp van medewerkers, ondersteund door bedrijven zoals ASML, Hurks en Illumina Netherlands B.V. Ook ontvingen we in de afgelopen jaren regelmatig eenmalige donaties van deze organisaties naast die van VDL, Rotary Eeckaerde en Rotary Soetebeek en de Stichting Tomas van Vila Nova.

Verder bieden wij op onze akkers, in samenwerking met o.a. Taalbrug CollegeWij EindhovenPM Arbeid de mogelijkheid van stages, leslocatie of een ervaringsplaats waar kwetsbare jongeren kunnen werken aan hun ontwikkeling en deelname aan de maatschappij. 

Onze groenten worden door lokale hulporganisaties zoals de VoedselbankErvaring die staat  en Stichting Sociaal Solidair verstrekt aan de mensen die het echt nodig hebben. 

nl_NLDutch